Svenska fotbollsprofiler

I fotboll, precis som i andra stora sporter, finns det oerhört stora profiler. Dessa profiler blir både till idoler och förebilder för yngre spelare och individer. Detta lägger givetvis en stor press på spelare att de ska bete sig bra och köra en schysst spel både på och utanför planen, oavsett om man är fotbollsspelare, hockeyspelare eller ryttare.

En spelare som aldrig riktigt har fått en ersättare. Den dribblande ”Chippen” är unik för Sverige. Det var länge sedan Sverige hade en lika duktig och personlig talang. Däremot har Chippens bidragande dribblingar varit väldigt osäkra. Vissa gånger har han tillåtits vara med och andra har han varit bänkad – ibland inte ens på bänken eller i laget. Om det är någon spelare som varit lite lös i Sveriges landslag så är det just Christian Chippen Wilhelmsson. Han har flera gånger varit avgörande för Sveriges vinst. Även om han inte tillför något större till laget under en match har han ändå aldrig passerat osynlig. Hans dribblande och riskfyllda spelstil får honom att sticka ut från det annars ganska lugna Sverige-laget.

Vi behöver en risktagare. Ett lugnt Sverige är som gjort för misslyckanden. För att bli bäst behöver spelarna våga chansa och köra hårt. Chippen var den enda spelaren som behövdes för att krydda till Sveriges spel. Han var snabbare än någon annan svensk och vågade satsa. Även om han tappade mycket så var han effektiv och säker när det väl behövdes. Hur han kommer att återses i landslaget är väldigt osäkert. Just nu verkar han inte få så stor plats alls. Sverige verkar hellre satsa på unga talanger än gammal erfarenhet. Något som kan både hjälpa samt stjälpa.